آموزش تری دی مکس ، قسمت 27
آموزش تری دی مکس ، قسمت 27
این قسمت مربوط به فیلم شماره 0027 تری دی مکس می باشد
با استفاده از panel crate قادر می باشیم اشیا مورد نیازمان را در داخل محیط 3d ایجاد نماییم و توسط panel modify می توانیم تغییرات و ویرایشی را روی پارامتر های شی انتخابی انجام دهیم تا به حجم مورد نظرمان دسترسی پیدا کنیم .
استاد مژگان ستاری
مدرس تری دی استودیو مکس 3d studio max
و نرم افزارهای معماری
09121365185
به وسیله modifier list که در داخل نرم افزار موجود می باشد این امکان در اختیار ما قرار می گیرد که به modifier ها دسترسی داشته باشیم که به کمک آنها ، اشیای پیچیده تر را می توانیم ترسیم کنیم.
به طور کلی با تغییر دادن پارمتر های شی انتخابی و یا اختصاص دادن یک Modifier خاص به شی انتخابی یا استفاده نمودن از sub object ها شی مورد نظر ، توسط خواص edit table این قابلیت در اختیار ما قرار می گیرد که به حجمهای پیچیده تری دسترسی پیدا کنیم.
اشیا در داخل محیط ، قابل ویرایش می باشند و میتوانیم حجم آنها را به کمک پارامترهای موجود تغییر دهیم که تقریبا تمام پارامترهای تغییر دهنده اشیا در داخل نرم افزار 3ds max از قابلیت انیمیت پذیری بهرمند هستند و می توانیم آنها را به صورت انیمیشن ایجاد کنیم و مورد استفاده قرار دهیم.
همچنین از خواص spline line یا wall یا … که نیز موجود می باشد می توان اشیا مورد نظرمان را در داخل محیط ایجاد نماییم.
با تبدیل نمودن اشیا shape یا geometry به یکی از خاصیتهای موجود در نرم افزار همانند edit table می توانیم دامنه ویرایش اشیا را افزایش دهیم و با اعمال این عمل به sub object ها نیز دسترسی پیدا می کنیم که با ویرایش پارامترهای آنها قادر می باشیم به حجم مورد نظرمان برسیم.
خاصیتهایی مانند تبدیل نمودن shape ها به editable spline و geometry ها بهeditable patch یا editable polygon یا editable mesh و یا nurbs در نرم افزار ابزار های بیشتری برای ویراش اشیا در دسترس ما قرار می دهد.
توسط یکی از روشها زیر می توانیم اشیا را به یکی از خواص ذکر شده در بالا تبدیل نماییم ؛
اولین روش: کلیک راست نمودن بر روی شی انتخابی و انتخاب گزینه convert to میباشد.
راه دیگر : بر روی شی انتخابی ، در داخل Panel modify کلیک راست نماییم.
کادر موجود در داخل panel modify را با نام Modifier stack می شناسیم که توسط این کادر می توانیم به لیست modifier های موجود در داخل این قسمت دسترسی پیدا کنیم که با بکارگیری از این لیست پارامترهای اشیا را می توانیم تغییر دهیم.
اکثر اشیا موجود در داخل نرم افزار (mapping coordinate) دارا می باشند یا به عبارت دیگر ، محور مختصات را برای texture پذیری دارا می باشند ، چنانچه این گزینه فعال نباشد ، قادر نمی باشیم map را روی شی مورد نظرمان مشاهده نماییم.
توسط کادرmaterial editor این امکان ایجاد می شود که ،map را به شی مربوطه اختصاص دهیم.
برای اینکه بر روی نرم افزار تسلط بیشتری داشته باشیم ، از hotkey ها نیز می توانیم استفاده کنیم .
و چنانچه بخواهیم hotkey برای command panel ، ایجاد نماییم که در صورت لزوم آن را نمایان یا پنهان نماییم ,از منوی customize قسمتcustomize user interface استفاده می کنیم.
6 panel در داخل کادر command panel ، موجود می باشد که با کلیک کردن روی هر کدام panel مورد نظر فعال می گردد.
در ضمن در داخل panel create ، هفت category موجود می باشد ، که به کمک هر یک از این category ها می توانیم به سلسه مراتب اشیا مختلف دسترسی پیدا کنیم.
هر کدام از این بخشها از یکسری زیر مجموعه نیز تشکلیل شده اند که چنانچه ما plugging بر روی نرم افزار نصب کرده باشیم ، تعداد زیر مجموعه ها نیز افزایش خواهد یافت.
قسمت بعدی ، قسمت object type می باشد که توسط آن اشیا را خلق می کنیم.
استاد مژگان ستاری
مدرس تری دی استودیو مکس 3d studio max
و نرم افزارهای معماری
09121365185
کادر بعدی مرتبط به نام شی انتخابی می شود که نام اشیا را نمایش می دهد و همچنین در این قسمت رنگ اشیا را نیز می توانیم تغییر دهیم.
در کادر creation method ، نوع و مدل خلق نمودن شی مورد نظر را می توان مشخص کرد که به طور مثال به صورت box (جعبه) باشد که در این صورت مختصات آن را به صورت دستی می توانیم تغییر دهیم ، یا به حالت cube ( مکعب ) جعبه را برای ما ترسیم کند.
در قسمت بعدی می توانیم مختصات شی مربوطه را مشخص نمایم ، که با فعال نمودن گزینه create شی را با مختصات تعریف شده ، برای ما ترسیم می نماید.
با در دست داشتن کادر parameters به پارامترها مختص شی دسترسی پیدا می کنیم که چنانچه اعداد این قسمت را تغییر دهیم ، حالت پیش فرض نرم افزار را تحت تاثیر تغییر قرار خواهیم داد و از این به بعد اعداد مشخص شده ، حالت پیش فرض نرم افزار می شوند و برنامه 3d طبق این اعداد اشیا را خلق می نماید.
ولی با رفتن در داخل panel modify این امکان برای ما ایجاد می شود که پارامتر های شی انتخابی را تغییر دهیم و آنها را تحت تاثیر عمل ویرایش قرار دهیم.
زمانیکه احتیاج به خلق شی را داشته باشیم ,همانند box می توانیم 1- از منوی create قسمت geometry –2- همچنین با انتخاب standard primitives به کلیدها خلق اشیا دسترسی پیدا کنیم.
در صورتیکه شی box را بخواهیم ترسیم کنیم با کلیک نمودن و انجام عمل drag مقطع شی ترسیم می شود و با رها کردن drag ارتفاع شی را می توانیم مشخص نماییم و با مجددا کلیک نمودن ، ارتفاع را تبعیین می کنیم و در صورتی که دیگر احتیاجی به این قابلیت نداشته باشیم ، با کلیک راست نمودن بر روی موس عمل خلق ، لغو می شود و به طور کلی عمل لغو هر خاصیتی توسط رایت کلیک کردن بر روی موس یا زدن کلید escape از روی keyboard صورت می پذیرد.
برای رسیدن به این خاصیت روشهای دیگری نیز موجود می باشد همانند ؛ 1- انتخاب نمودن شی دیگری در داخل محیط نرم افزار 2- یا از خواص transforms مثل move, scale ,rotate , بهره مند شویم و زمانیکه فرمان دیگری رادر داخل command panel فعال می نماییم ,نیز این قابلیت در دسترس ما قرار می گیرد.
این متن در شماره بعدی ( آموزش تری دی مکس قسمت 28) ادامه دارد…
استاد مژگان ستاری
مدرس تری دی استودیو مکس 3d studio max
و نرم افزارهای معماری
09121365185